Instructeursweekend 14 – 15 april, Culemborg

Intussen moet iedereen het al gehoord hebben, het CWO systeem is veranderd. Wat concreet betekent dat we instructeur diploma’s moeten gaan behalen. Je hebt vanuit het CWO al een diploma nodig om kielboot 1 en kielboot 2 les te mogen geven.
We hebben een weekend gepland waarin we de verschillende aspecten willen behandelen om het zogenaamde ZI-2( zeilinstructeurs 2 diploma) te behalen. Wie weet kunnen we al een start maken voor de ZI-3( zeilinstructeurs 3 diploma). Hier kan iedereen dan eens kijken hoe ver hij of zij is. En wat in de nabije toekomst haalbaar lijkt.
De uitleg wordt niet gegeven vanuit ‘zo hoort het’ of ‘wij weten het beter’ maar uit het gezichtspunt van hoe er vanuit de CWO tegenaan wordt gekeken.
De verschillende aspecten waar we het bijvoorbeeld over gaan hebben zijn:

• Didactiek van het zeilen
• Hoe theorieles te geven (eens kijken hoe andere groepen dit doen)
• Wat is in de praktijk niveau I, II en III?
• Hoe is jouw eigen niveau eigenlijk?

Verder gaan we met z’n allen gezellig zeilen. Met wel de nadruk op gezellig! Het zeilen is waarschijnlijk bij iedereen er met de paplepel ingegoten maar gaat alles nog op de manier volgens het boekje? Hoe is de manier volgens het boekje eigenlijk? Hier willen we een stukje in oefenen. Een stukje zeilen waar je normaal jezelf de tijd niet voor gunt. Bijvoorbeeld aan lagerwal aankomen en wegvaren.

Voor wie is het?
Voor iedereen die denkt in de nabije toekomst zeilinstructie te geven. Wel moet er na het weekend waarschijnlijk nog een stukje portfolio zelf geschreven worden. Dit kost nog wel 2 avonden na het weekend.

Wanneer
We hebben gekozen voor het weekend van 14/15 april. We gaan naar Culemborg.

Kosten
De kosten zullen ongeveer 10 euro per persoon worden. Hiervan wordt het avondeten en een aantal instructeurs van het watersportverbond betaald. Drankjes zijn verder voor eigen rekening

Aanmelden
Graag horen we voor 1 maart wie er mee denken te gaan. Ook als je nog enigszins twijfelt zou een berichtje fijn zijn. We moeten namelijk al instructeurs gaan zoeken. Als we weten hoeveel deelnemers er zijn weten we hoeveel instructeurs we erbij moeten hebben.

Aanmelden kan via dit formulier.